Organiserade Aspergare producerar en informativ film, där människor bakom diagnosen berättar om och visar upp sig själva och Aspergers syndrom - diagnosen som alldeles för många vet alldeles för lite om...!

Många är snara att döma, men vad alldeles för många dömer - och som skrämmer en majoritet med diagnosen att hålla tyst om den - är ofta (oftast!) ganska förvrängda övertolkningar och missförstånd. Nu går organisationen som är bildad och drivs helt av personer med egen autismspektrumdiagnos ut och gör en informationsfilm. Möt människor med diagnosen, möt möjligen en del fiktiva rollfigurer med densamma och kanske skådespelaren bakom någon sådan rollfigur... Här kommer ni att få en RIKTIG bild. Dags att tvätta bort de konstiga myterna!

Vi kommer att vilja sträva efter att det här görs helt av personer med diagnos, men vi vill ha bästa möjliga förutsättningar. Bästa möjliga kamerautrustning, programvara för redigering osv. Om tillräckligt mycket kommer in också sådant som möjlighet att ersätta intresserade medverkande ute i landet för resor till inspelningstillfällen, och/eller produktionsresor för inspelningar på olika håll i landet. Via insamlingen på fundedbyme.com drar vi in donationer till projektet. Insamlade medel kommer att gå till filmprojektet, och eventuellt överskott därutöver till Organiserade Aspergares verksamhet i övrigt. Så varje krona som går in kommer att stödja arbete för gruppen med Aspergers syndrom på något sätt.

Diskutera projektet!
Projektet har en sida på Facebook där man kan ge input om man är aktiv där, https://www.facebook.com/viharasperger, och ännu bättre är ju förstås att promota OA:s eget forum.

För OA-medlemmar som redan har konto på forumet och har medlemsbehörighet finns en tråd:
http://oa.egetforum.se/oppna-avdelningens-trad-om-filmprojektet-t704.html

För icke OA-medlemmars skull är en tråd även startad i den avdelning som är öppen för alla:
http://oa.egetforum.se/de-kallar-oss-autister-vi-har-aspergers-syndrom-t690.html

Planeringsmöte!
Planeringsmöte hålls tisdag 14 maj kl 19.00 vid OA Sthlms första mötestillfälle på Brygghuset på Norrtullsgatan 12N. Aktuellt rum heter Ölmamsellen och ligger på tre trappor, precis rakt fram från hissen.

Man behöver på tre ställen knappa in portkod. Du som tänker komma kan få koden via sms, om du skickar meddelandet FILMMÖTE till nr 0702695895. Och vi bjuder på fika på mötet, det finns pentry med bl a vattenkokare, så vi kan ordna kaffe/te och har även lite kakor med...

Donationer som vi tackar varmt för:
Karin Hammargren 1.000:-
Ann-Sofe Fjällman 250:-
Hanna Rickberg 250:-
Ann Jaldegren 250:-
Elisabeth Forslund 250:-
Anders Pemer 105:-
Sofia Rickberg 100:-
Åse Fougner 50:-

Totalt hittills: 2255 kronor

Ett parallellt projekt som kan få en direkt koppling i form av den färdiga filmens premiärvisning är en autistisk filmfestival, cinemautist. Alternativt kan detta helt enkelt bli programnamnet vid varje tillfälle då OA har filmvisning. Eller bägge delar, naturligtvis.