Aktiviteter

Grillkväll onsdag 17 juli

På onsdag 17 juli är det dags för OA Örebros årliga grillkväll. Tidigare år har vi varit i Alnängarnas koloniområden, men då det är mygginvasion där just nu kommer vi istället att vara på Ladugårdsängen i Örebro, närmare bestämt på gården vid Fatbursgatan 10.

Ta med det ni vill grilla, grillverktyg och egen valfri dryck. Grill och briketter/kol finns på plats. Absolut inga engångsgrillar tack. Potatissallad till maten finns på plats. Föreningen fixar fika. Anmäl er senast tisdag 16 juli till anders.falk@aspergare.org eller på telefon 070-610 06 79 så att vi kan planera för hur många som kommer.

Varmt välkomna!


Minigolf onsdag 10 juli

Nu på onsdag 10 juli är det dags för årets minigolf. Vi träffas klockan 15 vid receptionen på Gustavsviks Camping. (Alla betalar minigolfen själva).

Varmt välkomna.


Besök på uteservering onsdag 3 juli

På onsdag 3 juli träffas vi utanför Föreningarnas Hus klockan 15 för att gå till en uteservering för en trevlig eftermiddag. Ta något gott att drick och/eller äta. Både alkoholfria och icke alkoholfria alternativ kommer att finnas. (Alla betalar för sin egen mat/dryck).

Varmt välkomna!


Sommaraktiviteter 2019

Under sommaren har vi aktiviteter varje onsdag. Vi börjar med en Open Art promenad 26 juni. Vi träffas utanför Föreningarnas Hus i Örebro klockan 15.

Onsdag 3 juli besöker vi en trevlig uteservering, 10 juli spelar vi minigolf på Gustavsvik och 17 juli har vi en grillkväll. Fler aktiviteter kommer senare. Håll utkik här på hemsidan och på vår Facebooksida.

Varmt välkomna!


Aktiviteter vecka 25

Denna vecka har vi aktiviteter både på tisdag och onsdag. På tisdag 18 juni är det Autistic Pride Day, och då har vi öppet hus på vårt kontor i Föreningarnas Hus i Örebro klockan 15-17, OA Örebro bjuder på fika.

På onsdag 19 juni har vi en promenadgrupp från vårt kontor klockan 15. Vi går på en gemensam promenad med fika på ett trevligt kafé (alla betalar fika själv).

Varmt välkomna!


Öppet kontor torsdag 13 juni

På torsdag 13 juni är vårt kontor i Föreningarnas Hus, på Slottsgatan 13 i Örebro, öppet klockan 15-16. OA Örebro bjuder på fika.

Varmt välkomna!


Promenadgrupp onsdag 5 juni

Hej medlem i OA Örebro. På onsdag 5 juni har vi en promenadgrupp igen. Vi träffas utanför Föreningarnas Hus klockan 15 för en gemensam promenad med fika på ett trevligt kafé (alla betalar fika själv).

Varmt välkomna!


Promenadgrupp onsdag 22 maj

På onsdag 22 maj har vi en promenadgrupp från vårt kontor i Föreningarnas Hus i Örebro klockan 15, med fika på ett trevligt kafé (alla betalar fika själv).

På torsdag 23 maj är vårt kontor i Föreningarnas Hus öppet  klockan 17-18. OA Örebro bjuder medlemmar på fika.

Varmt välkomna!


Promenadgrupp onsdag 8 maj

På onsdag 8 maj har OA Örebro en promenadgrupp, Vi träffas vid vårt kontor i Föreningarnas Hus här i Örebro klockan 15 för en gemensam promenad med fika på ett trevligt kafé (alla betalar fika själv).

På torsdag 9 maj är vårt kontor i Föreningarnas Hus öppet klockan 15-16, vi bjuder medlemmar på fika.

Varmt välkomna!


Promenadgrupp onsdag 24 april

På onsdag 24 april har OA Örebro en promenadgrupp från vårt kontor i Föreningarnas Hus, Slottsgatan 13 A Örebro, klockan 15. Vi går en gemensam promenad och fikar på ett trevligt kafé (alla betalar sin egen fika).

Varmt välkomna och glad påsk!


Promenadgrupp onsdag 10 april

Nu på onsdag 10 april är det dags för en promenadgrupp igen. Vi träffas vid vårt kontor i Föreningarnas Hus, på Slottsgatan 13 A i Örebro, kl 15 och går en gemensam promenad. Vi stannar och fikar på något trevligt kafé (alla betalar sin egen fika).

Varmt välkomna!


Årsmöte OA Örebro onsdag 27 mars

På onsdag 27 mars är det årsmöte för OA Örebro distriktsförening. Vi träffas i Blå rummet, Föreningarnas Hus i Örebro, klockan 18. Anmäl er till anders.falk@aspergare.org eller på telefon 070-610 06 79 senast tisdag 26 mars. OA Örebro bjuder på fika.

Varmt välkomna!


Årsmöte Organiserade Aspergare lördag 23 mars

På lördag 23 mars har riksföreningen sitt årsmöte här i Örebro. För att deltaga krävs att du betalat medlemsavgiften för 2019. Anmälan sker på denna länk i förväg för att matkostnaderna ska kunna beräknas.

Mötet hålls i Röda rummet på Föreningarnas Hus, Slottsgatan 13 A i Örebro. Det är insläpp och fika från kl 14:00, sedan börjar årsmötet kl 15:00. På kvällen, kl 18:00, bjuder OA traditionsenligt på middag.

Välkomna på årsmöte!


Promenadgrupp onsdag 13 mars

På onsdag 13 mars har vi en promenadgrupp från vårt kontor i Föreningarnas Hus, Slottsgatan 13 A i Örebro, klockan 15. Vi fikar också på ett trevligt kafé (alla betalar fika själv).

Varmt välkomna!


Rundabordssamtal på Föreningarnas Hus torsdag 7 mars

På torsdag 7 mars är det rundabordssamtal på Föreningarnas Hus och denna gång är det vi i OA Örebro som ska leda diskussionerna. Vi kommer att prata om vår förening, hur vi jobbar och vår ideologi neurodiversitet. Samtalen börjar klockan 12:15.

Alla i OA Örebro är givetvis varmt välkomna!


Restaurangträff onsdag 27 februari

Vecka 9, på onsdag 27 februari, är det dags för middag på Restaurang Kinamuren på Drottninggatan 15 i Örebro (alla betalar sin middag själv). Vi träffas utanför restaurangen klockan 18. Några medlemmar från OA Stockholm kommer också att delta. Anmäl er till Anders på e-post anders.falk@aspergare.org eller telefon 070-610 07 69, senast tisdag 26 februari så jag kan boka bord. Mer info och meny hittar ni på hemsidan för Kinamuren.

Varmt välkomna!


Promenadgrupp onsdag 13 februari

På onsdag 13 februari har vi en promenadgrupp igen. Vi träffas på vårt kontor i Föreningarnas Hus, på Slottsgatan 13 A, klockan 15. Därifrån går vi en gemensam promenad och fikar på något trevligt kafé (alla betalar fika själv).

Varmt välkomna!


Öppet kontor torsdag 7 februari

På torsdag 7 februari har vi vårt kontor i Föreningarnas Hus på Slottsgatan 13 A öppet mellan klockan 17-18. OA Örebro bjuder på fika.

Varmt välkomna!


Promenadgrupp onsdag 30 januari

Nu på onsdag 30 januari har vi en promenadträff med fika på ett trevligt kafé (alla betalar fika själv). Som vanligt träffas vi på vårt kontor i Föreningarnas Hus klockan 15.

Varmt välkomna!


Jubileum på Föreningarnas Hus torsdag 31 januari

På torsdag 31 januari firar Föreningarnas Hus 5-årsjubileum kl 16-20. Det kommer att finnas tävlingar, underhållning och tilltugg. OA Örebro deltar med ett informationsbord.

Kom gärna förbi och besök oss!


Promenadgrupp onsdag 16 januari

På onsdag 16 januari har vi en promenadgrupp från vårt kontor i Föreningarnas Hus på Slottsgatan 13 A i Örebro klockan 15. Vi går på en gemensam promenad och fikar på ett trevligt kafé (alla betalar fika själv).

Varmt välkomna!


Promenadgrupp onsdag 2 januari

Nya årets första aktivitet blir en promenadgrupp. På onsdag 2 januari tar vi en gemensam promenad med fika på ett trevligt kafé (alla betalar fika själv). Vi träffas klockan 15 på vårt kontor i Föreningarnas Hus på Slottsgatan 13 A i Örebro.

Gott nytt år önskar vi er alla!


Mellandagsfika torsdag 27 december

På torsdag 27 december är det mellandagsfika kl 16:00 på vårt kontor i Förenringarnas Hus på Slottsgatan 13 A i Örebro. (Huvudentrén är stängd under mellandagarna så ingång från baksidan, ring på klockan eller ring Anders: 070-610 06 79). OA Örebro bjuder på fika. Riksföreningens ordförande Johannes är i Örebro och deltar.

Varmt välkommen!


Promenadgrupp onsdag 19 december

På onsdag 19 december har vi en promenadgrupp. Vi träffas vid vårt kontor i Föreningarnas Hus kl 15. Därifrån går vi på en gemensam promenad och fikar på något trevligt kafé (fikat betalar man själv).

Varmt välkomna!


Öppet hus torsdag 13 december

På torsdag 13 december har vi öppet hus på vårt kontor i Föreningarnas Hus, på Slottsgatan 13 A i Örebro, klockan 16-17. OA Örebro bjuder på fika.

Varmt välkomna!


Restaurangträff onsdag 5 december

På onsdag 5 december går vi och äter på restaurang. Vi träffas träffas klockan 18 på Arena Sportbar på Rudbecksgatan 38 i Örebro. På restaurangen finns det bland annat en Tacobuffé för 69 kronor (alla betalar sin egen middag). Mer info på Restaurang Arena.

Anmäl er senast tisdag 4 december så vi kan boka bord. Ring eller skriv till Anders på telefon 070-610 06 79 eller anders.falk@aspergare.org.

Varmt välkomna!


Promenadgrupp onsdag 7 november

På onsdag 7 november promenerar vi igen. Vi träffas på vårt kontor, i Föreningarnas Hus på Slottsgatan 13 A, kl 15 och går en promenad tillsammans. Vi stannar också och fikar på något trevligt kafé (man betalar sin egen fika).

Varmt välkomna!


Promenadgrupp onsdag 24 oktober

På onsdag 24 oktober har OA Örebro en promenadgrupp. Vi träffas på vårt kontor, i Föreningarnas Hus på Slottsgatan 13 A, klockan 15 och går på en gemensam promenad med fika på ett trevligt kafé (alla betalar fika själv).

Varmt välkomna!


Promenadgrupp onsdag 10 oktober

På onsdag 10 oktober är det dags för en promenadgrupp. Vi träffas vid vårt kontor i Föreningarnas Hus på Slottsgatan 13 A i Örebro klockan 15. Fikar gör vi på ett trevligt kafé (alla betalar fika själv).

Varmt välkomna!


Biljardspel onsdag 26 september

På onsdag 26 september träffas vi för att spela biljard. Vi ses kl 15 vid Videobiljarden på Järntorget i Örebro. Alla betalar sitt eget biljardspel. Undrar ni något går det bra att höra av sig till Anders på telefon 070-610 06 79.

Varmt välkomna!


Tacomiddag lördag 22 september

På lördag 22 september är OA:s riksförenings styrelse i Örebro och OA bjuder in till middag för oss i OA Örebro.

Klockan 18 serveras tacos i våra lokaler i Föreningarnas Hus på Slottsgatan 13 A. Anmäl er senast torsdag 20 september. Huvudingången på Föreningarnas Hus är stängd på lördagskvällar, så ingång via bakdörren (ring på klockan eller ring Anders på 070-610 06 79).

Varmt välkomna!


Promenadgrupp onsdag 12 september

På onsdag 12 september har vi en promenadgrupp. Vi träffas utanför vårt kontor i Föreningarnas Hus, på Slottsgatan 13 A i Örebro, klockan 15 för en gemensam promenad med fika på ett trevligt kafé (fikat betalar man själv).

Senare på eftermiddagen sammanträder OA Örebros styrelse. Information har utgått till berörda styrelsemedlemmar.

Varmt välkomna!


Promenadgrupp onsdag 29 augusti

Vecka 35, på onsdag 29 augusti, har vi en promenadgrupp igen. Vi träffas kl 15 vid vårt kontor på  i Föreningarnas Hus på Slottsgatan 13 A i Örebro. Vi går en gemensam promenad och fikar på något trevligt kafé (alla betalar fika själva).

Varmt välkomna!


Medlemsmöte onsdag 15 augusti

På onsdag 15 augusti är det dags för ett medlemsmöte för OA Örebro. Vi träffas på vårt kontor i Föreningarnas Hus, på Slottsgatan 13 A i Örebro, klockan 17:00. Vi ska diskutera höstens aktiviteter. OA Örebro bjuder på fika. Om huvudingången till Föreningarnas Hus är stängd, gå in på baksidan och ring på klockan eller ring på Anders mobil: 070-610 06 79.

Varmt välkomna!


Alnängarnas koloniområde onsdag 8 augusti

På onsdag 8 augusti hade vi planerat att spela boule, men på grund av brist på visat intresse ändrar vi program. Istället blir det fika vid Chaterines kolonistuga och möjlighet till promenad i lummiga omgivningar på Alnängarnas Koloniområde i Örebro. OA Örebro bjuder på fika. Vi träffas vid grind 4 klockan 15. Anmäl er senast tisdag 7 augusti så vi kan planera fika.

På torsdag 9 augusti har vi inställt vår kontorstid då Föreningarnas Hus ofta har haft entrén stängd efter klockan 15 nu under sommaren. Vi återkommer när vi börjar med kontorstid igen.

Varmt välkomna!


Promenadgrupp onsdag 1 augusti

På onsdag 1 augusti har vi en promenadgrupp. Vi träffas vid vårt kontor i Föreningarnas Hus på Slottsgatan 13 A i Örebro klockan 15. Vi går på en gemensam promenad och fikar på något trevligt kafé (alla betalar fika själv).

På torsdag 2 augusti har vi vårt kontor öppet som vanligt klockan 15-16.

Varmt välkomna!


Utflykt till Ånnaboda

På onsdag 25 juli ska vi på utflykt till Ånnaboda med promenad runt sjön. Ta gärna med fika som vi kan inta på någon vacker plats vid sjön. Glöm inte vattenflaska, det ska bli höga temperaturer på onsdag. Vi träffas utanför vårt kontor i Föreningarnas Hus, på Slottsgatan 13 A i Örebro, klockan 15. Anmäl er senast tisdag 24 juli så vi kan planera antal bilar, vi delar på bensinkostnad. Anmälan sker till på e-post anders.falk@aspergare.org eller telefon 070-610 06 79.

På torsdag 26 juli är vårt kontor öppet som vanligt klockan 15-16.

Varmt välkomna!


Grillkväll vid Alnängarnas koloniområde

På fredag 20 juli är det grillkväll för OA Örebro. Vi träffas utanför grind 4 på Alnängarnas koloniområde i Örebro klockan 18 och går gemensamt till Chaterines kolonistuga (området är låst, därför gemensam träff utanför). Åk Oljevägen mot Naturens Hus, så är det grinden närmast Naturens Hus. Busslinje 22 har hållplats Alnängarnas koloniområde precis utanför grind 4.

Ta med det ni vill grilla, grillverktyg och egen valfri dryck. Grill och briketter/ kol finns på plats. Absolut inga engångsgrillar tack. Potatissallad till maten finns på plats. Anmäl er senast torsdag 19 juli till anders.falk@aspergare.org eller telefon 070-610 06 79 så att vi kan planera hur många som kommer samt kontakta er om vi måste ställa in på grund av riktigt dåligt väder.

På torsdag 19 juli är vårt kontor i Föreningarnas Hus på Slottsgatan 13 A öppet som vanligt mellan klockan 15-16.

Varmt välkomna!


Äventyrsgolf vid Gustavsvik

På onsdag 11 juli är det dags för OA Örebros stora sommartradition, vi spelar minigolf på Gustavsviks Camping i Örebro. Vi träffas vid minigolfbanan klockan 15 (alla betalar sin minigolf själv), mer info om golfen hittar ni här.

På torsdag 12 juli är vårt kontor i Föreningarnas Hus på Slottsgatan 13 A i Örebro öppet som vanligt klockan 15-16.

Varmt välkomna!


Utflykt till Ässundet

På onsdag 4 juli gör vi en utflykt till Ässundet där det finns möjlighet till fika, ett tips är deras goda räkmackor. Du betalar din egen fika. Vi träffas utanför Föreningarnas Hus klockan 15. Bensinkostnaden delar vi på och därför behövs föranmälan på mejl till anders.falk@aspergare.org eller telefon 070-610 07 69, senast tisdag 3 juni så vi hinner planera bilar.

På torsdag 5 juli är vårt kontor öppet som vanligt mellan klockan 15-16.

Varmt välkomna!


Besök på vattentornet Svampen

På onsdag 27 juni träffas vi för att fika och se på utsikten på Svampen. Vi går från vårt kontor i Föreningarnas Hus, Slottsgatan 13 A, klockan 15. Det går även bra att komma direkt till Svampen kl 15:30. Du betalar din egen fika.

På torsdag 28 juni är vårt kontor som vanligt öppet klockan 15-16.

Varmt välkomna!


Promenadgrupp onsdag 20 juni

Nu på onsdag 20 juni har vi en promenadgrupp. Vi träffas på vårt kontor i Föreningarnas Hus, på Slottsgatan 13 A, kl 15 för att gå en gemensam promenad. Vi fikar också på något trevligt kafé (alla betalar sin egen fika).

Vi har också vårt kontor öppet som vanligt på torsdag 21 juni kl 15-16.

Varmt välkomna!


Öppet kontor vecka 24

På torsdag 14 är vårt kontor, i Föreningarnas Hus på Slottsgatan 13 A, öppet som vanligt kl 15-16.

Välkommen in!


Program för sommarens aktiviteter

Sommaraktiviteter

Varmt välkomna!


Marknadsafton torsdag 7 juni

På torsdag 7 juni är det marknadsafton i Örebro. Den sammanfaller med Föreningarnas dag, och i och med det får vi som medlemmar i Örebro Föreningsråd möjlighet att presentera vår verksamhet. Vi kommer att ha ett informationsbord, tillsammans med Attention, på Storgatan (nära Järntorget) från kl 16-20.

Vi kommer se till att bordet är bemannat hela tiden, men för att vi ska få lite rast och möjlighet att gå på marknaden själva, vore det jättebra om du som medlem ville hjälp till. Du kan komma en stund, bara prata lite, eller stanna längre om du vill. Vi kommer att dela ut vår broschyr och bjuda förbipasserande på lite godis.

Välkommen till marknadsafton och Föreningarnas dag!


Medlemsmöte onsdag 23 maj

På onsdag 23 maj är det dags för ett medlemsmöte igen. Vi träffas kl 17 på vårt kontor, i Föreningarnas Hus på Slottsgatan 13 A i Örebro. Vi kommer att diskutera sommarens aktiviteter och även Föreningarnas dag som vi avser att medverka på den 7 maj. OA Örebro bjuder på fika.

Ta chansen att vara med och påverka föreningens aktiviteter! Vi ser fram emot ett välbesökt möte.

Under veckan har vi också öppet kontor som valnligt, på torsdag 24 maj kl 15-16.

Varmt välkomna!


Öppet kontor vecka 20

Kommande vecka har vi öppet som vanligt på vårt kontor i Föreningarnas Hus, på Slottsgatan 13 i Örebro, torsdag 17 maj kl 15-16.

Välkomna in!


Biljardspel onsdag 9 maj

På onsdag 9 maj ska vi spela biljard på Videobiljarden, på Järntorget i Örebro. Vi träffas där klockan 15. Alla betalar biljarden själva, det kostar 50 kr per person/timma.

Under veckan har vi också öppet på kontoret på torsdag 10 maj kl 15-16.

Varmt välkomna!


Öppet kontor vecka 18

Denna första vecka i maj har vi öppet som vanligt på kontoret torsdag 3 maj kl 15-16. Kaffe och te finns alltid för medlemmar. Som ni förhoppningsvis känner till vid det här laget ligger vårt kontor i Föreningarnas Hus på Slottsgatan 13 A i Örebro.

Varmt välkomna!


Promenadgrupp onsdag 25 april

Hej allihop! På onsdag 25 april är det dags för promenadträff igen. Vi träffas kl 15 på vårt kontor i Föreningarnas Hus på Slottsgatan 13 A och går på en gemensam promenad med fika på ett trevligt kafé. Alla betalar sin egen fika. Den här gången är Lisa ansvarig för promenadgruppen. Vill du anmäla att du kommer kan du göra det på e-post: moonwillowlck@gmail.com.

Varmt välkomna på vårpromenad!


Hej medlem i disktriktsföreningen OA Örebro!

I onsdags den 11 april hade vi ett välbesökt medlemsmöte då vi formaliserades som en distriktsavdelning av Organiserade Aspergare. En styrelse har tillsats bestående av ordförande Anders Falk, vice ordförande Lisa Larsson, kassör Svante Norr och sekreterare Chaterine Karlsson. Suppleanter till styrelsen är Susanna Larsson och Jonas Johansson.

torsdag 19 april är vårt kontor i Föreningarnas Hus på Slottsgatan 13 A i Örebro öppet som vanligt mellan klockan 15-16.

Varmt välkomna!


Medlemsmöte onsdag 11 april

På onsdag 11 april är det ett medlemsmöte där huvudfrågan är formalisering av OA Örebro som en lokalavdelning inom Organiserade Aspergare. Vi träffas på vårt kontor i Föreningarnas Hus på Slottsgatan 13 A i Örebro klockan 17. OA Örebro bjuder på fika.

Undre veckan har vi också kontoret öppet som vanligt på torsdag 12 april kl 15-16.

Varmt välkomna!


Öppet kontor vecka 14

Denna vecka har vi kontoret på Föreningarnas Hus, på Slottsgatan 13 A i Örebro, öppet torsdag 5 april 15-16.

Välkomna in!


Promenadgrupp onsdag 28 mars

På onsdag 28 mars är det dags för promenadgrupp igen. Vi träffas kl 15 på vårt kontor i Föreningarnas Hus på Slottsgatan 13 A och går på en gemensam promenad med fika på ett trevligt kafé. Som vanligt betalar man sin egen fika.

Påskveckan (v. 13) har vi kontoret öppet som vanligt på skärtorsdagen 29 mars kl 15-16.

Glad påsk önskar OA Örebro!


Öppet kontor vecka 12

Vecka 12 har vi öppet på vårt kontor, i Föreningarnas Hus på Slottsgatan 13 A i Örebro, torsdag 22 mars kl 15-16.

Välkomna in!


Årsmöte lördag 17 mars

Lördag 17 mars är det årsmöte för OA:s riksförening i våra lokaler i Föreningarnas Hus här i Örebro. Vi träffas från klockan 14 då det finns fika, därefter formellt årsmöte klockan 15 och sedan bjuder OA på middag klockan 18 på Restaurang Kina Muren.

Anmäl er gärna på länken som mejlats ut tidigare, eller kontakta Anders Falk för anmälan; telefon 070-610 07 69 eller anders.falk@aspergare.org.

Varmt välkomna på årsmöte!


Medlemsmöte onsdag 14 mars

På onsdag 14 mars är det dags för ett medlemsmöte, också det på vårt kontor i Föreningarnas Hus på Slottsgatan 13 A. Mötet börjar kl 17 och vi kommer att planera vårens aktiviteter. OA bjuder på fika.

Vecka 11 är kontoret öppet torsdag 15 mars kl 15-16.

Varmt välkomna!


Öppet kontor vecka 10

Under vecka 10 har vårt kontor i Föreningarnas Hus på Slottsgatan 13 A i Örebro öppet torsdag 8 mars kl 15-16.

Välkomna in!


Bowling onsdag 28 februari

På onsdag 28 februari är det dags för bowling på Pitcher’s, på Engelbrektsgatan 8 i Örebro. Vi träffas utanför klockan 17:50 för att börja spela klockan 18. En bana kostar 280 kronor för 55 minuter och vi kan vara upp till 4 personer per bana (alla betalar sin egen bowling). Efteråt finns möjlighet att äta på Pitcher’s (på egen bekostnad). Anmäl er senast tisdag 27 februari så banor kan förbokas.

Mer info finns på Pitcher’s.

Vecka 9 har kontoret också öppet som vanligt på torsdag 1 mars kl 15-16.

Varmt välkomna!


Öppet kontor vecka 8

Under sportlovsveckan har vi vårt kontor, på Slottsgatan 13 A i Örebro, öppet torsdag 22 februari kl 15-16.

Varmt välkomna!


Öppet hus onsdag 14 februari

På onsdag 14 februari har OA Örebro öppet hus på kontoret i Föreningarnas Hus, Slottsgatan 13 A i Örebro klockan 15. OA Örebro bjuder på fika. OA:s ordförande Johannes Sandquist är på plats i Örebro på onsdag och är med på vårt Öppet Hus.

Hjärtligt välkomna (på självaste alla hjärtans dag)!

Kontoret är också öppet som vanligt på torsdag 15 februari kl 15-16.


Öppet kontor vecka 6

Den här veckan är vårt kontor i Föreningarnas Hus på Slottsgatan 13 A i Örebro öppet torsdag 8 februari kl 15-16. Kaffe och te finns alltid gratis för medlemmar. Kom in och värm er i vinterkylan.

Varmt välkomna!


Boulespel onsdag 31 januari

På onsdag 31 januari är det dags att prova spela boule på Boulebar, Slottsgatan 6 i Örebro, kl 18. Alltså på andra sidan gatan mot vårt kontor. Det finns en spontanboulebana som vi kan använda. Det går bra att äta middag eller bara ta något att dricka (alla betalar sin egen måltid och/eller dryck). Mer information och meny på finns på hemsidan för Boulebar.

Vi behöver boka bord så anmäl er senast tisdag 30 januari till anders.falk@aspergare.org eller på telefon 070-610 06 79.

Varmt välkomna!


Öppet kontor vecka 4

Kommande vecka är vårt kontor i Föreningarnas Hus på Slottsgatan 13 A i Örebro öppet på torsdag 25 januari kl 15-16.

Varmt välkomna in!


Promenadgrupp onsdag 17 januari

På onsdag 17 januari har vi årets första promenadgrupp. Vi träffas kl 15 vid vårt kontor i Föreningarnas Hus, Slottsgatan 13 A i Örebro, och går en gemensam promenad. Vi stannar också på ett trevligt kafé och fikar (alla betalar sin egen fika).

På torsdag 18 januari har vi också som vanligt öppet på vårt kontor kl 15-16.

Varmt välkomna!


Öppet kontor vecka 2

Hej medlemmar i OA Örebro! Denna vecka är vårt kontor i Föreningarnas Hus, Slottsgatan 13 A i Örebro, öppet torsdag 11 januari kl 15-16.

Välkomna in!


Öppet hus onsdag 3 januari

Vi börjar det nya året med att ha ett Öppet hus på vårt kontor. Vi träffas kl 15 i vår lokal (140) i Föreningarnas Hus på Slottsgatan 13 A i Örebro. OA Örebro bjuder på fika.

Vecka 1 har vi också kontoret bemannat torsdag 4 januari kl 15-16.

Varmt välkomna till år 2018 med Organiserade Aspergare!

Happy-New-Year-2018-Images-1


Promenadgrupp onsdag 27 december

På onsdag 27 december har vi en promenadgrupp. Vi träffas på vårt kontor i Föreningarnas Hus på Slottsgatan 13 A i Örebro klockan 15 och går på en gemensam promenad med fika på ett trevligt kafé (alla betalar sin fika själv).

Vårt kontor är denna vecka (52) bemannat torsdag 28 december klockan 14-15.

Vi önskar alla medlemmar God Jul och Gott Nytt År!


Medlemsmöte onsdag 20 december

På onsdag 20 december är det dags för OA att ha ett medlemsmöte. Vi träffas på OA:s kontor (lokal 140) i Föreningarnas Hus, Slottsgatan 13 A i Örebro, kl 17 för att planera vinterns aktiviteter. OA Örebro bjuder på fika. Efter mötet går de som vill till en restaurang för middag (alla betalar sin egen måltid). Anmäl gärna om ni tänker delta till anders.falk@aspergare.org eller på telefon 070-610 06 79.

Varmt välkomna till medlemsmöte!


Öppet kontor vecka 51

Denna vecka är vårt kontor i Föreningarnas Hus på Slottsgatan 13 A i Örebro öppet tisdag 19 december kl 14-15.

Varmt välkomna!


Öppet kontor vecka 50

Vårt kontor i Föreningarnas Hus på Slottsgatan 13 A i Örebro är denna vecka öppet måndag 11 december kl 15-16 och torsdag 14 december kl 14-15.

Varmt välkomna in på en kopp kaffe eller te i vinterkylan!


Promenadgrupp onsdag 6 december 

På onsdag 6 december har vi en promenadgrupp klockan 15. Vi träffas i vår lokal på Föreningarnas Hus, Slottsgatan 13 A i Örebro för en gemensam promenad med fika på ett trevligt kafé (alla betalar sin fika själv). Anmäl er gärna till anders.falk@aspergare.org eller på telefon 070-610 06 79.

Varmt välkomna!


Öppet kontor vecka 49

Vårt kontor (lokal 140) på Föreningarnas Hus är bemannat måndag 4 december klockan 14-15.

Vi kommer att ha ett medlemsmöte för OA Örebro onsdag 20 december klockan 17. Kom gärna med idéer om aktiviteter under vintern. Mer information kommer senare.


Öppettider OA:s kontor

Nu när OA:s kontor är officiellt invigt fortsätter vi att ha öppet vid bestämda tider. Vecka 48 har vi öppet tisdag 28 november kl 16-17, och vecka 49 har vi öppet torsdag 30 november kl 14-15. Kaffe och te finns alltid för medlemmar.

Varmt välkomna!


Öppettider och invigning av OA:s kontor

Nu har vi alltså ett eget kontor här i Örebro. Under vecka 46 kommer det att vara bemannat av Katarina och Lisa på måndag 13 november kl 10:30-12:00. Vecka 47 har vi öppet onsdag 22 november kl 14:00-15:30. Medlemmar är välkomna in på en kopp kaffe eller te, eller för att bara säga hej.

Vi kommer att inviga den nya lokalen fredag 24 november kl 16. OA Örebro bjuder på fika.

Ni finner vår lokal i Föreningarnas Hus på Slottsgatan 13 A i Örebro. Vår lokal heter 140 och ligger nära caféet.

Varmt välkomna!


Ny lokal för OA-örebro och träff 8 november

Hej medlem i OA Örebro! Vi har nu avslutat OA:s Arvsfondsprojekt Autistiskt Initiativ och därmed lämnat lokalerna i Activahuset på Ladugårdsängen i Örebro. Så nu har OA precis flyttat in i nya lokaler. Vi finns numera i Föreningarnas Hus på Slottsgatan 13 A i Örebro, och nu på onsdag 8 november träffas vi från kl 14 i vår lokal 140 som ligger nära caféet (karta över lokalen finns i entrén). Klockan 15 fikar vi gemensamt i Föreningarnas Hus café (alla betalar sin fika själv).

Vi kommer att ha en officiell invigning av våra ny lokal i slutet av november, mer info kommer senare.

Varmt välkomna till OA:s nya tillhåll i Örebro!

42A16889-C722-438D-9208-527802F3E934


Öppet hus onsdag 25 oktober

Denna vecka (41) har vi ingen aktivitet, men onsdag 25 oktober har vi öppet hus i Autistiskt Initiativs lokaler på Landbotorpsallén 25 A, Ladugårdsängen i Örebro. Vi träffas kl 17 och OA Örebro bjuder på fika. Sedan går de som vill och äter på en närbelägen pizzeria runt klockan 18:15 (alla betalar sin egen måltid). Anmäl er gärna till anders.falk@aspergare.org eller på telefon 070-610 06 79.

Varmt välkomna!


Avslutningsmiddag med Autistiskt Initiativ 6 oktober

Arvsfondsprojektet Autistiskt Initiativ som drivs av Organiserade Aspergare är nu inne i slutfasen och vill bjuda OA Örebros medlemmar på en avslutningsmiddag fredag 6 oktober på Restaurang Kina Muren, på Drottninggatan 15 i Örebro. Vi träffas utanför restaurangen klockan 18.

Autistiskt initiativ bjuder på buffé eller om man vill beställa en rätt från menyn, samt vatten eller läsk. Meny och information hittar ni här.

Anmäl er till anders.falk@aspergare.org eller på telefon 070-610 06 79 senast onsdag 4 oktober så att vi kan beställa bord.

Mycket varmt välkomna på middag!


Promenadgrupp onsdag 27 september

Nu på onsdag 27 september har vi återigen en promenadgrupp. Vi träffas kl 15 utanför Pressbyrån på Järntorget i Örebro. Tillsammans går vi en promenad och fikar på något trevlig kafé (alla betalar sin fika själv). Anmäl er gärna till anders.falk@aspergare.org eller på telefon 070-610 06 79.

Varmt välkomna!


Promenadgrupp onsdag 13 september

Nu på onsdag 13 september har vi en promenadgrupp. Vi träffas utanför Pressbyrån på Järntorget i Örebro kl 15, för en gemensam promenad med fika på något trevligt kafé (alla betalar sin egen fika). Anmäl er gärna till anders.falk@aspergare.org eller på telefon 070-610 06 79.

Varmt välkomna!


Promenadgrupp onsdag 30 augusti

Nu på onsdag 30 augusti har vi en promenadgrupp. Vi träffas utanför Pressbyrån på Järntorget i Örebro kl 15, för en gemensam promenad där vi fikar på något trevligt kafé (alla betalar sin egen fika). Denna gång är Lisa ansvarig för aktiviteter, så anmäl er gärna till henne på moonwillowlck@gmail.com.

Varmt välkomna!


Promenadgrupp onsdag 16 augusti

Nu på onsdag 16 augusti är det dags för en promenadgrupp. Vi träffas utanför Pressbyrån på Järntorget i Örebro kl 15 för en gemensam promenad och fika på något trevligt kafé (alla betalar sin egen fika). Denna gång är det Lisa som ansvarar för gruppen så anmäl er gärna till henne på moonwillowlck@gmail.com.

Varmt välkomna!


Minigolf onsdag 9 augusti

På onsdag 9 augusti är det dags för årets minigolfträff. Vi träffas utanför receptionen på Gustavsviks Camping i Örebro kl 15 (man betalar sin minigolf själv). Anmäl er till anders.falk@aspergare.org eller på telefon 070-610 06 79 så ni kan bli informerade om träffen skulle bli inställd på grund av dåligt väder.

Varmt välkomna!


Konstvandring – OpenART 2017

På onsdag 2 augusti gör vi ytterligare ett besök på OpenART i Örebro. Vi träffas kl 15 utanför Pressbyrån på Järntorget i Örebro. Därifrån går vi en promenad och tittar på konst. Vi kommer också att fika på något trevligt kafé (alla betalar sin egen fika). Anmäl er gärna till anders.falk@aspergare.org eller på telefon 070-610 06 79.

Varmt välkomna!


Födelsedagsträff onsdag 26 juli

På onsdag 26 juli firar vi vår medlem Katarina som fyller 50 år. Vi träffas kl 15 i Autistiskt Initiativs lokaler på Landbotorpsallén 25 A, på Ladugårdsängen i Örebro. OA bjuder på tårta. Anmäl er gärna till anders.falk@aspergare.org eller på telefon 070-610 06 79.

Varmt välkomna!


Grillkväll onsdag 19 juli

På onsdag 19 juli är det grillkväll för OA Örebro. Vi träffas utanför grind 4 på Alnängarnas koloniområde i Örebro kl 18. Därifrån går vi gemensamt till Catherines kolonistuga (området är låst, därav gemensam träff utanför).

Åk Oljevägen mot Naturens Hus, så är det grinden närmast Naturens Hus. Busslinje 22 har hållplats Alnängarnas koloniområde precis utanför grind 4.

Ta med det ni vill grilla, grillverktyg och egen valfri dryck. Grill och briketter/kol finns på plats. Absolut inga engångsgrillar tack. Potatissallad till maten finns på plats. Anmäl er senast tisdag 18 juli till anders.falk@aspergare.org eller telefon 070-610 06 79, så att vi kan planera för hur många som kommer eller kontakta er om vi måste ställa in pga riktigt dåligt väder.

Varmt välkomna!


Konstvandring – OpenART 2017

På onsdag 12 juli är det dags att besöka OpenART i Örebro. Vi träffas kl 15 utanför Pressbyrån på Järntorget i Örebro och går en promenad och tittar på en del av konstverken i årets OpenART. Vi kommer också att fika på något trevligt kafé (man betalar sin egen fika). Anmäl er gärna till anders.falk@aspergare.org eller på telefon 070-610 06 79.

OpenART är en konstutställning i det offentliga rummet, med konstnärer från hela världen. Utställningen pågår från 14 juni till 10 september 2017 och är förlagd till de centrala delarna av stadskärnan (i Örebro). Missa inte detta uppseendeväckande evenemang.

Varmt välkomna!


Promenadgrupp onsdag 5 juli

Nu på onsdag 5 juli har vi en promenadgrupp igen. Vi träffas utanför Pressbyrån på Järntorget i Örebro kl 15 för en gemensam promenad. Vi fikar på något trevligt kafé (alla betalar sin fika själv). Anmäl er gärna till anders.falk@aspergare.org eller på telefon 070-610 06 79.

Varmt välkomna!


Promenadgrupp onsdag 21 juni

Nu på onsdag 21 juni är det dags för vår populära promenadgrupp igen. Vi möts utanför Pressbyrån på Järntorget i Örebro kl 15 och går på en gemensam promenad med fika på något trevligt kafé (alla betalar sin egen fika). Anmäl er gärna till anders.falk@aspergare.org eller på telefon 070-610 06 79.

Varmt välkomna!


Promenadgrupp onsdag 7 juni

På onsdag den 7 juni är det dags för promenadträff igen. Vi träffas utanför Pressbyrån på Järntorget i Örebro kl 15 för en gemensam promenad och fika på ett trevligt kafé (alla betalar sin egen fika). Anmäl er gärna till anders.falk@aspergare.org eller på telefon 070-610 06 79.

Varmt välkomna!


Promenadgrupp onsdag 24 maj

På onsdag 24 maj är det dags för promenadgrupp igen. Vi träffas som vanligt kl 15 utanför Pressbyrån på Järntorget i Örebro. Därifrån går vi på en gemensam promenad och fikar på något trevligt kafé (alla betalar sin egen fika). Anmäl er gärna till anders.falk@aspergare.org eller på telefon 070-610 06 79.

Varmt välkomna!


Promenadgrupp onsdag 26 april

På onsdag 26 april har OA Örebro en promenadgrupp. Vi träffas kl 15 utanför Pressbyrån på Järntorget i Örebro för en gemensam promenad. Vi fikar på ett trevligt kafé (alla betalar sin egen fika). Anmäl er gärna till anders.falk@aspergare.org eller på telefon 070-610 06 79.

Varmt välkomna!


Promenadgrupp onsdag 12 april

Nu på onsdag 12 april, närmare bestämt på dymmelonsdagen, är det dags för promenad igen. Vi träffas utanför Pressbyrån på Järntorget i Örebro kl 15 och går på en gemensam promenad. Vi fikar på ett kafe som vi tycker verkar trevligt (alla betalar sin egen fika). Anmäl er gärna till anders.falk@aspergare.org eller på telefon 070-610 06 79.

Varmt välkomna på påskpromenad!


Promenadgrupp onsdag 29 mars

Nu på onsdag 29 mars är det dags för ännu en promenadgrupp. Vi träffas utanför Pressbyrån på Järntorget i Örebro kl 15 och går på en gemensam promenad med fika på något trevligt kafé (alla betalar sin egen fika). Anmäl er gärna till anders.falk@aspergare.org eller på telefon 070-610 06 79.

Varmt välkomna!


Diskussionsträff med Autistiskt Initiativ

På fredag 24 mars har Autistiskt Initiativ nästa diskussionsträff. Dagens tema är Maten vi äter. Vi träffas kl 13-15 i våra lokaler på Landbotorpsallén 25 A, Ladugårdsängen i Örebro. Autistiskt Initiativ bjuder på fika. Anmäl er i förväg så att vi kan beräkna material och fika, antingen via e-post anders.falk@aspergare.org alternativt info@autistiskt-initiativ.se eller via telefon 070-610 06 79.

Inbjudan bifogas här, och mer info finns på projektets hemsida.

Varmt välkomna till Autistiskt Initiativ!


Promenadgrupp onsdag 15 mars

Nu på onsdag 15 mars har OA Örebro en promenadgrupp. Vi träffas utanför Pressbyrån på Järntorget kl 15 för en gemensam promenad. Vi stannar och fikar på ett trevligt kafé (alla betalar sitt eget fika). Anmäl er gärna till anders.falk@aspergare.org eller på telefon 070-610 06 79.

Varmt välkomna!


Diskussionsträff med Autistiskt Initiativ

Hej medlem i OA Örebro! På fredag 10 mars har projektet Autistiskt Initiativ en diskussionsträff. Temat för dagen är Psykisk ohälsa. Vi träffas kl 13-15 i våra lokaler på Landbotorpsallén 25 A, Ladugårdsängen i Örebro. Autistiskt Initiativ bjuder på fika. För att vi ska kunna beräkna material och fika är det bra om ni anmäler deltagande på e-post anders.falk@aspergare.org eller info@autistiskt-initiativ.se eller på telefon 070-610 06 79.

Läs mer på projektets hemsida och på bifogad inbjudan.

Varmt välkomna till Autistiskt Initiativ!


Promenadgrupp onsdag 1 mars

På onsdag år det dags för nästa promenadgrupp. Vi träffas utanför Pressbyrån på Järntorget i Örebro kl 15 för en gemensam promenad med fika på ett trevligt kafé (alla betalar sin egen fika). Denna gång är det Lisa som är ansvarig för träffen, anmäl er gärna till moonwillowlck@gmail.com.

Varmt välkomna!


Middagsträff på Kina Muren onsdag 15 februari

På onsdag 15 februari är det dags för vår återkommande middag på Kina Muren på Drottninggatan 15 i Örebro. Vi träffas vid restaurangen kl 18. Denna gång kommer OA:s ordförande Johannes att delta och som vanligt kommer det en bil med OA-medlemmar från Stockholm. Alla betalar sin egen nota.

Anmäl er senast tisdag 14 februari till Anders på anders.falk@aspergare.org eller 070-610 06 79, så att en bordsreservation kan göras.

Varmt välkomna!


Tematräff med Autistiskt Initiativ

På fredag 17 februari är det dags för nästa tematräff med Autistiskt Initiativ. Temat för dagen är Arbetsliv.

När: Fredag 17 februari kl 13:00-16:30
Var: Autistiskt Initiativs lokaler på Landbotorpsallén 25 A, Ladugårdsängen Örebro

Autistiskt Initiativ bjuder på fika. Anmäl er i förväg till anders.falk@aspergare.orginfo@autistiskt-initiativ.se eller 070-610 06 79 så att materialåtgång och fika kan beräknas.

Här finns inbjudan. Mer info om projektet och utbildningarna finns på Autistiskt Initiativs hemsida.

Välkomna till Autistiskt Initiativ!


Promenadgrupp onsdag 1 februari

På onsdag 1 februari har vi en promenadgrupp från Pressbyrån på Järntorget i Örebro. Vi träffas kl 15 och går på en gemensam promenad med fika på något trevligt kafé (alla betalar sin egen fika). Anmäl er gärna till anders.falk@aspergare.org eller på telefon 070-610 06 79.

Varmt välkomna!


Öppet hus onsdag 18 januari

På onsdag 18 januari är det dags för årets första Öppet hus. Vi träffas klockan 17 i Autistiskt Initiativs lokaler på Landbotorpsallén 25 A, Ladugårdsängen Örebro. OA Örebro bjuder på fika. Runt kl 18.30 går de som vill och äter på en lokal pizzeria (alla betalar sin egen mat). Anmäl er gärna till Anders på e-post anders.falk@aspergare.org eller på telefon 070-610 06 79.

Varmt välkomna!


Promenadgrupp onsdag 4 januari

På onsdag 4 januari har vi årets första promenadgrupp. Vi träffas utanför Pressbyrån på Järntorget i Örebro kl 15 för en gemensam promenad då vi också fikar på något trevligt kafé (man betalar sin egen fika). Anmäl er gärna till Anders på e-post anders.falk@aspergare.org eller telefon 070-610 06 79.

Varmt välkomna!


Promenadgrupp onsdag 7 december

På onsdag 7 december är det dags för nästa promenadgrupp. Vi träffas utanför Pressbyrån på Järntorget i Örebro kl 15 för en gemensam promenad där vi också fikar på något trevligt ställe (alla betalar sin egen fika). Denna gång är Lisa ansvarig för aktiviteten, anmäl er gärna till henne på moonwillowlck@gmail.com.

Varmt välkomna!


Middag med OA:s styrelse lördag 26 november

Onsdagsaktiviteten utgår vecka 47, men på lördag 26 november bjuder Autistiskt Initiativ på en enkel middag i sina lokaler på Landbotorpsallén 25 A, på Ladugårdsängen i Örebro. OA:s styrelse är på besök över helgen och vill gärna träffa oss i OA Örebro. Vi träffas för att äta middag kl 18. Anmäl er senast onsdag 23 november till anders.falk@aspergare.org eller på telefon 070-610 06 79, så vi kan planera maten i god tid.

När: Lördag 26 november kl 18:00
Var: Autistiskt Initiativs lokaler på Landbotorpsallén 25 A, Ladugårdsängen Örebro

Välkomna till bords!


Öppet hus onsdag 9 november

Nu på onsdag 9 november är det Öppet hus hos OA Örebro. Vi träffas kl 17 i Autistiskt Initiativs lokaler på Landbotorpsallén 25 A, på Ladugårdsängen i Örebro. OA Örebro bjuder på fika. Runt kl 18:30 går de som vill till en pizzeria (alla betalar sin egen mat). Anmäl er gärna till anders.falk@aspergare.org eller på telefon 070-610 06 79.

Varmt välkomna!


Diskussionsträff torsdag 27 oktober

Torsdagen den 27 oktober har Autistiskt Initiativ nästa diskussionsträff, temat är Arbete. Diskussionerna kommer att röra att söka jobb, cv, arbetsmiljö och arbetsuppgifter. Nytt för denna träff är att den hålls kvällstid. Autistiskt Initiativ bjuder på fika. Anmäl er i förväg till anders.falk@aspergare.org, info@autistiskt-initiativ.se eller 070-610 06 79 så att materialåtgång och fika kan planeras.

Tid: Torsdag 27 oktober kl 18-20
Plats: Autistiskt Initiativs lokaler, Landbotorpsallén 25 A, Örebro

Här finner du inbjudan. Mer info om projektet och utbildningarna finns på Autistiskt Initiativs hemsida.

Välkomna till Autistiskt Initiativ!


Promenadgrupp onsdag 26 oktober

På onsdag 26 oktober har vi en promenadgrupp. Vi träffas utanför Pressbyrån på Järntorget i Örebro kl 15 för en gemensam promenad med möjlighet till fika på ett trevligt café (man betalar sin fika själv). Anmäl er gärna till Anders på e-post anders.falk@aspergare.org eller telefon 070-610 06 79.

Varmt välkomna!


Promenadgrupp onsdag 12 oktober

På onsdag 12 oktober är det dags för en promenadgrupp. Vi träffas kl 15:00 utanför Pressbyrån på Järntorget i Örebro och går på en gemensam promenad med möjlighet till fika (alla betalar sin egen fika). Denna gång är Lisa ansvarig för gruppen, så anmäl er gärna till henne på lisa.larsson@aspergare.org.

Varmt välkomna!


Diskussionsträff fredag 7 oktober

På fredag 7 oktober är det dags för nästa diskussionsträff hos Autistiskt Initiativ, på temat Mindfulness, där vi fortsätter att diskutera ämnet. Här finner du inbjudan. Vi träffas i projektets lokaler på Landbotorpsallén 25A, Ladugårdsängen i Örebro. Anmäl deltagande i förväg till e-post anders.falk@aspergare.org eller telefon 070-610 06 79, så att vi kan beräkna materialåtgång och fika.

Mer information om projektet och kurserna finns på Autistiskt Initiativs hemsida.

Välkomna till Autistiskt Initiativ!


Öppet hus onsdag 28 september

Nu på onsdag den 28 september har OA Örebro Öppet hus i Autistiskt Initiativs lokaler på Landbotorpsallén 25A, på Ladugårdsängen i Örebro. OA Örebro bjuder på fika. Omkring kl 18:30 går de som vill till en närbelägen pizzeria och äter middag (alla betalar sin egen nota). Anmäl er gärna till anders.falk@aspergare.org eller på telefon 070-610 06 79.

Varmt välkomna!


Diskussionsträff fredag 23 september

Projektet Autistiskt Initiativ har på fredag 23 september en diskussionsträff på temat Social kommunikation.

Tid: Fredag 23 september kl. 13:00-15:00
Plats: Autistiskt Initiativs lokaler, Landbo
torpsallén 25 A, Örebro

Autistiskt Initiativ bjuder på fika under träffen. Här finner du inbjudan. Mer information om projektet och dess utbildningar finns på Autistiskt Initiativs hemsida.

Anmäl deltagande till info@autistiskt-initiativ.se, eller till Anders på e-post anders.falk@aspergare.org eller telefon 070-610 06 79. Detta så att vi ska kan beräkna fika och material.

Välkomna till Autistiskt Initiativ!


Promenadgrupp onsdag 14 september

Nu på onsdag den 14 september har vi en promenadgrupp. Vi träffas utanför Pressbyrån på Järntorget i Örebro kl 15 för en gemensam promenad med möjlighet till fika på ett trevligt kafé (alla betalar sin egen fika). Anmäl er gärna till Ander på e-post anders.falk@aspergare.org eller telefon 070-610 06 79.

Varmt välkomna!


Utbildning med Autistiskt Initiativ

Under hösten har kommer Autistiskt Initiativ att erbjuda en del utbildningstillfällen. Vi börjar med en diskussionsträff.

Den första är en diskussionsträff på temat ”Social kompetens”. Inbjudan finner du här.

Tid: Fredag 9 september kl. 13:00-15:00
Plats: Autistiskt Initiativs lokaler, Landbo
torpsallén 25 A, Örebro

Välkomna till Autistiskt Initiativ!


Promenadgrupp onsdag 31 augusti

Nästa onsdag, 31 augusti, har vi en promenadgrupp. Vi träffas utanför Pressbyrån på Järntorget i Örebro kl 15 och går på en gemensam promenad. Vi fikar på något trevligt café (man betalar sin egen fika). Ansvarig för träffen denna gång är Lisa, anmäl er gärna till henne på lisa.larsson@aspergare.org.

Varmt välkomna!


Öppet hus onsdag 17 augusti

På onsdag 17 augusti kl 17 är det dags för OA Örebro att ha öppet hus i Autistiskt Initiativs lokaler på Landbotorpsallén 25 A, Ladugårdsängen i Örebro. OA Örebro bjuder på fika. Omkring kl 18:30 går de som vill och äter en måltid på en närbelägen pizzeria (alla betalar sin egen nota). Anmäl er gärna till anders.falk@aspergare.org eller på telefon 070-610 06 79.

Varmt välkomna!


Promenadgrupp onsdag 10 augusti

Nu på onsdag 10 augusti har vi för en promenadgrupp. Vi träffas vid Pressbyrån på Järntorget i Örebro kl 15 och går en gemensam promenad med möjlighet att fika på ett trevligt café (man betalar sin egen fika). Anmäl er gärna till anders.falk@aspergare.org eller på telefon 070-610 06 79.

Varmt välkomna!


Sommar-tematräff fredag 5 augusti

Autistiskt Initiativ ordnar ytterligare en sommar-tematräff, tema är denna gång ”Mindfulness för autister”. Här finner du inbjudan.

Tid: Fredag 5 augusti kl. 13:00-15:00
Plats: Autistiskt Initiativs lokaler, Landbo
torpsallén 25 A, Örebro

Anmäl er till Anders Falk på e-post anders.falk@aspergare.org eller telefon 070-610 06 79 så att vi kan förbereda fika och material.

Varmt välkomna till sommar-tematräff!


Minigolf onsdag 3 augusti

image

På onsdag 3 augusti är det dags att spela minigolf på Gustavsviks äventyrsgolf i Örebro. Vi träffas där kl 14 (man betalar själv sin golf), för mer information se Gustavsvik hemsida. Anmäl er gärna till anders.falk@aspergare.org eller på telefon 070-610 06 79.

Varmt välkomna!


Promenadgrupp onsdag 27 juli

Den träff som först var planerad i Karlslunds sommarstugeområde är inställd. Istället blir det en promenadgrupp. Vi träffas kl 15.00 utanför Pressbyrån på Järntorget i Örebro och går en gemensam promenad med fika på något trevligt café (alla betalar sin egen fika). Anmäl er gärna till Anders på e-post anders.falk@aspergare.org eller telefon 070-610 06 79.

Varmt välkomna!


Öppet hus onsdag 29 juni

På onsdag 29 juni är det öppet hus för OA Örebro i Autistiskt Initiativs lokaler på Landbotorpsallén 25 A, Ladugårdsängen i Örebro. Vi träffas från klockan 17, OA Örebro bjuder på fika. Omkring klockan 18:30 går de som vill till en närbelägen pizzeria för att äta (alla betalar sin egen nota). Anmäl er gärna till Anders på e-post anders.falk@aspergare.org eller på telefon 070-610 06 79.

Varmt välkomna!


Sommar-tematräff fredag 17 juni

Fredag den 17 juni är det dags för projektet Autistiskt Initiativs första sommar-tematräff. Temat för dagen är Stress och stressreducering. Vi bjuder på fika. Se mer information på Autistiskt Initiativs hemsida.

Tid: Fredag 17 juni kl. 13:00-15:00
Plats: Autistiskt Initiativs lokaler, Landbotorpsallén 25 A, Örebro

Anmäl er till Anders Falk på e-post anders.falk@aspergare.org eller telefon 070-610 06 79 så att vi kan förbereda fika och material.

Varmt välkomna till sommar-tematräff!


Promenadgrupp onsdag 15 juni

På onsdag 15 juni har OA Örebro en promenadträff. Vi träffas utanför Pressbyrån på Järntorget i Örebro kl 15.00 och går på en gemensam promenad där vi fikar på något trevligt café (alla betala sin egen fika). Denna gång är Lisa ansvarig för promenadgruppen, anmäl er gärna till henne på moonwillowlck@gmail.com.

Varmt välkomna!


Tematräff med Autistiskt Initiativ

Autistiskt Initiativ inbjuder till en träff på temat ”Autistiska Färdigheter”. Detta är en utvecklad version av den tidigare tematräffen med samma namn. Vi kommer bl.a att tala om hur vi identifierar och vidareutvecklar våra styrkor samt hur vi hittar strategier för att ta oss runt våra begränsningar.

Tid: Fredag 3 juni kl. 13:00-16:30
Plats: Autistiskt Initiativs lokaler, Landbotorpsallén 25 A, Örebro

För att vi ska kunna beräkna hur mycket material och fika som behövs är vi tacksamma om ni anmäler er senast dagen innan. Det gör ni på info@autistiskt-initiativ.se eller via formuläret på hemsidan. Det går också bra att ringa direkt till Anders på telefon 070-610 06 79.

Inbjudan hittar du här.

Varmt välkomna till tematräff!


Öppet hus och middagsträff onsdag 1 juni

Det är åter dags för vår populära middagsträff på restaurang Kina Muren, på Drottninggatan 15 i Örebro. OA:s ordförande Johannes kommer att närvara, liksom en del medlemmar från Stockholm. Från kl 16 börjar vi med öppet hus i Autistiskt Initiativs lokaler på Landbotorpsallén 25 A, på Ladugårdsängen. OA Örebro bjuder på fika. Middagen är kl 18 och det går bra att komma direkt dit om man så vill. Vi samlas utanför restaurangen några minuter före 18. Alla betalar sin egen måltid.

Anmälan till middagen önskas senast 31 maj till Anders på e-post anders.falk@aspergare.org eller telefon 070-610 06 79. Detta så att en bordsreservation kan göras i förväg.

Hoppas vi ses då!


Promenadgrupp onsdag 18 maj

På onsdag 18 maj har vi en promenadgrupp igen. Vi träffas utanför Pressbyrån på Järntorget i Örebro, kl 15:00. Vi går en gemensam promenad och fikar på något trevligt café. Lisa ansvarar för träffen denna gång så anmäl er gärna till henne på e-post moonwillowlck@gmail.com.

Varmt välkomna!


Öppet hus onsdag 20 april

Nu på onsdag, 20 april, är det dags för ett öppet hus i Autistiskt Initiativs lokaler på Landbotorpsallén 25 A, Ladugårdsängen i Örebro. Vi träffas kl 17:00, OA Örebro bjuder på fika. Klockan 18:30 går de som vill och äter middag på en pizzeria i närheten (alla betalar sin egen måltid). Anmäl er gärna till anders.falk@aspergare.org eller på telefon 070-610 06 79.

Varmt välkomna!


Promenadgrupp onsdag 6 april

Nu på onsdag har vi i OA Örebro en promenadgrupp. Vi träffas utanför Pressbyrån på Järntorget i Örebro kl 15:00 för en skön promenad där vi fikar på något trevligt café (alla betalar sin fika själv). Denna gång är Lisa ansvarig för träffen, så anmäl er gärna till henne på e-post moonwillowlck@gmail.com.

Varmt välkomna!


Tematräff med Autistiskt Initiativ

Det är återigen dags för en tematräff med projektet Autistiskt Initiativ. Denna gång är temat ”Autistisk kunskap om autism” och träffen är förberedande inför Organiserade Aspergares och Autistiskt Initiativs medverkan på konferensen Fokus på Autism 6-8 april 2016 i Stockholm.

Tid: Fredag 1 april kl 13:00 – 16:30
Plats: Autistiskt Initiativs lokaler, Landbotorpsallén 25 A, Örebro.

För att vi ska kunna beräkna hur mycket material och fika som behövs är vi tacksamma om ni anmäler er senast dagen innan. Det gör ni på info@autistiskt-initiativ.se eller via formuläret på hemsidan. Det går också bra att ringa direkt till Anders på telefon 070-610 06 79.

Inbjudan hittar du här.

Vi hälsar såväl gamla som nya deltagare varmt välkomna!


Öppet hus onsdag 23 mars

På onsdag är det dags för ett öppet hus i Autistiskt Initiativs lokaler på Landbotorpsallén 25 A, på Ladugårdsängen i Örebro. Vi träffas kl 17:00. OA Örebro bjuder på fika. Omkring kl 18:30 går de som vill och äter på en närbelägen pizzeria (alla betalar sin egen måltid). Anmäl er gärna i förväg till anders.falk@aspergare.org eller på telefon 070-610 06 79.

Varmt välkomna!


Promenadgrupp onsdag 9 mars

Onsdagen den 9 mars är det dags för promenadgrupp igen. Vi träffas utanför Pressbyrån på Järntorget i Örebro kl 15:00. Efter promenaden fikar vi på något trevligt café (alla betalar sin egen fika). Anmäl er gärna på e-post anders.falk@aspergare.org eller telefon 070-610 06 79.

Välkomna!


Öppet hus onsdag 24 februari

Den 24 februari är det dags för öppet hus igen, i Autistiskt Initiativs lokaler på Landbotorpsallén 25 A på Ladugårdsängen i Örebro. Vi öppnar kl 17:00 och OA bjuder på fika. Runt kl 18:30 går de som vill äta middag tillsammans till en närbelägen pizzeria (man betalar sin egen måltid). Anmäl er gärna till Anders på e-post anders.falk@aspergare.org eller på telefon 070-610 06 79.

Varmt välkomna!


Promenadgrupp onsdag 10 februari

På onsdag 10 februari är det dags för nästa promenadträff. Vi träffas utanför Pressbyrån på Järntorget i Örebro kl 15:00. Vi promenerar och fikar tillsammans (alla betalar sin egen fika). Lisa ansvarar för träffen, anmäl er gärna till henne på moonwillowlck@gmail.com. Varmt välkomna!


Promenadträff onsdag 27

Onsdag 27 januari är det dags för promenadträff igen. Vi träffas vid Pressbyrån på Järntorget i Örebro kl 15:00 och går en promenad. Vi kommer att fika på något trevligt kafé (alla betalar sin egen fika). Denna gång är Lisa ansvarig för träffen, så anmäl er gärna till henne på moonwillowlck@gmail.com. Varmt välkomna!


God start på det nya året!

På onsdag 13 januari är det dags för årets första Öppet Hus för OA i Örebro. Det blir som vanligt i Autistiskt Initiativs lokaler på Landbotorpsallén 25A, Ladugårdsängen i Örebro. Vi träffas kl 17:00, OA Örebro bjuder på fika. Omkring 18:30 går de som vill och äter på en pizzeria i närheten (alla betalar sin egen måltid). Anmäl er gärna till Anders på e-post anders.falk@aspergare.org eller telefon 070-610 06 79.

Varmt välkomna till ett nytt år med OA Örebro!


Middagsträff på Kina Muren måndag 14 december

På måndag den 14 december är det dags igen för vår populära middagsträff på restaurang Kina Muren, Drottninggatan 15 i Örebro. Medlemmar från Stockholm och OA:s ordförande Johannes ansluter. Vi träffas utanför restaurangen strax före kl 18:00. Som vanligt betalar man sin egen nota. Anmäl deltagande till Anders på andes.falk@aspergare.org eller telefon 070-610 06 79 senast söndag 13 december, så att en bordsreservation hinner göras i tid.

Varmt välkomna!


Helkväll med OA Örebro onsdag 9 december

Onsdag 9 december är det dags för öppet hus och medlemsmöte. Vi träffas i Autistiskt Initiativs lokaler på Landbotorpsallén 25 A, på Ladugårdsängen i Örebro, från kl 17:00. OA Örebro bjuder på glögg och pepparkakor (och vanligt fika också). Medlemsmötet hålls klockan 18:00. Efter det går de som vill till restaurang Mingus för middag (där betalar man sin egen nota).

Anmäl er gärna till Anders på e-post andes.falk@aspergare.org eller telefon 070-610 06 79. Varmt välkomna!


Promenadgrupp onsdag 25 november

På onsdag är det dags för promenad igen. Vi träffas enligt traditionen utanför Pressbyrån på Järntorget kl 15:00. Sedan tar vi en gemensam promenad och fikar på ett trevligt café (alla betalar sin egen fika). Denna gång ansvara Lisa för promenadgruppen, så anmäl er gärna till henne på moonwillowlck@gmail.com. Varmt välkomna!


Öppet hus onsdag 18 november

Onsdag den 18:e november kl 17:00 har OA Örebro Öppet hus i Autistiskt Initiativs lokaler på Landbotorpsallén 25 A. Föreningen bjuder på fika och några sällskapsspel kommer att finnas. Efter det finns möjlighet att följa med till en restaurang i närområdet för att äta (på egen bekostnad).

Anmäl er gärna till andes.falk@aspergare.org eller på 070-610 06 79 om ni kommer.

Välkomna till en varm gemenskap!


Tematräff med Autistiskt Initiativ

Nu är det dags för projektet Autistiskt Initiativs nästa tematräff, denna gång på temat ”Autistiskt färdigheter”. Våra tematräffar i augusti blev mycket välbesökta och efterfrågade så nu blir det en till träff på ett nytt tema. En nyhet är att det även blir en återträff för de som vill, med möjlighet till diskussion och frågor.

Tematräff Autistiska Färdigheter – Fredag 27 november kl 13:00-16:30
Återträff – Fredag 4 december kl 13:00-15:00

Platsen är som tidigare Autistiskt Initiativs lokaler på Landbotorpsallén 25 A i Örebro. Projektet bjuder på fika. För att vi ska kunna beräkna fika och arbetsmaterial ser vi gärna att ni anmäler er i förväg. Det gör ni på e-post info@autistiskt-initiativ.se eller anders.falk@aspergare.org. Det går också att anmäla via telefonsamtal/SMS till Anders Falk på 070-610 06 79. Mer info finns på projektets hemsida och på inbjudan.

Denna gång är tematräffen även öppen för personer som inte är medlemmar i OA, men alla som deltar faller inom ramarna för autismspektrumet.
Välkomna!


Öppet hus med fika

På onsdag är det dags för middag på Kina Muren, men innan restaurangbesöket har vi öppet hus i Autistiskt Initiativs lokaler, på Landbotorpsallén 25 i Örebro. Där bjuder OA på fika innan vi tar oss till restaurangen i city.

Middagsträff på Kina Muren onsdag 28 oktober

Det är dags för vår efterfrågade middagsträff på Kina Muren. Vi träffas utanför restaurangen, på Drottninggatan 15 i Örebro, strax före kl 18:00. Man betalar sin egen nota. För att vi ska kunna boka bord önskar vi att ni anmäler deltagande till Anders på e-post anders.falk@aspergare.org eller på telefon 070-610 06 79 senast tisdag 27 oktober.

Information om restaurangen och meny finns på Kina Muren.

Har vi tur får vi som vid tidigare tillfällen sällskap av några OA-medlemmar från Stockholm. Ni är alla varmt välkomna!


Promenadgrupp onsdag 14 oktober

Nu är det dags igen. På onsdag träffas vi kl 15:00 vid Pressbyrån på Järntorget och går en promenad med möjlighet till fika (alla betalar sin egen fika). Anmäl er gärna till anders.falk@aspergare.org eller på telefon 070-610 06 79.

Hoppas vi ses!


Öppet Hus onsdag 30 september

På onsdag träffas vi kl 17:00 i Autistiskt Initiativs lokaler på Landbotorpsallén 25 A i Örebro. OA Örebro bjuder på fika. Kl 18:30 går de som vill till restaurang Mingus, på andra sidan gatan, för middag (alla betalar sin egen mat). Här hittar ni menyn. Anmäl er gärna till Anders på e-post anders.falk@aspergare.org eller på telefon 070-610 06 79.

Varmt välkomna!


Promenadgrupp onsdag 23 september

Kommande onsdag träffas vi kl 15:00 utanför Pressbyrån på Järntorget för en trevlig promenad med möjlighet till fika (som vanligt betalar alla sin egen fika). Lisa håller i träffen så anmäl gärna till henne på e-post moonwillowlck@gmail.com om ni kommer.

Varmt välkomna!


Middagsträff tisdag 22 september

På onsdag håller Autistiskt Initiativ styrgruppsmöte och i samband med det kommer OA:s ordförande Johannes Sandquist på besök. På tisdagskvällen arrangerar vi därför en middagsträff där vi får möjlighet att träffa Johannes.

Vi träffas på restaurang Saigon på Rudbecksgatan 18 i Örebro kl 18:00. Alla betalar sin egen måltid. Anmäl er gärna till Anders på e-post anders.falk@aspergare.org eller på telefon 070-610 06 79. Information och meny hittar ni här på Saigon.


Öppet Hus och Medlemsmöte onsdag 16 september

På onsdag i vecka 38 är det öppet hus i Autistiskt Initiativs lokaler, på Landbotorpsallén 25A på Ladugårdsängen i Örebro, från kl 17:00. OA bjuder på fika.

Klockan 18:00 har vi på samma plats ett medlemsmöte. Där diskuterar vi bl.a. aktiviteter i föreningen.

Efter mötet blir det middag på restaurang Mingus för de som vill (alla betalar sin egen mat). Mingus ligger ett stenkast från Autistiskt Initiativ, så dit tar vi oss enkelt till fots. Redan nu kan du ta en titt på menyn här.

Du kan vara med hela kvällen eller på de aktiviteter du vill och orkar. Anmäl gärna deltagande till anders.falk@aspergare.org eller på telefon 070-610 06 79. Vi hoppas på ett välbesökt medlemsmöte och ni är som alltid varmt välkomna!


Favorit i repris: OpenART onsdag 2 september

Eftersom förra aktiviteten på OpenART uppskattades gör vi enligt önskemål ytterligare en konstpromenad. Denna gång lägger vi fokus på utställningarna på Krämaren och ”Vi blir Örebro-utställningen” på Länsmuseet. Vi samlas kl 15:00 vid Pressbyrån på Järntorget och promenerar tillsammans. Vi fikar på ett trevligt café (alla betalar sin egen fika).

Anmäl gärna deltagande till anders.falk@aspergare.org eller på telefon 070-610 06 79.

OpenART 2015 avslutas den 6 september så passa på att ta del av konsten en sista gång. Varmt välkomna!


Promenadträff onsdag 19 augusti

På onsdag i vecka 34 träffas vi kl 15:00 utanför Pressbyrån på Järntorget för att gå en gemensam promenad. Vi fikar på någon trevlig plats (alla betalar sin egen fika). Lisa är sammankallande för denna träff, så meddela gärna om ni kommer till henne på e-post: moonwillowlck@gmail.com.

Varmt välkomna!


IMG_1892

Konstpromenad OpenART onsdag 5 augusti

Den 5:e upplagan av Skandinaviens största konstbiennal, OpenART, tar just nu plats mitt i city. På onsdag träffas vi utanför Pressbyrån på Järntorget kl 15:00 och tittar sedan på utställningen i de centrala delarna av Örebro. Konsten är gratis att ta del av. Vi fikar också på någon trevlig plats (var och en betalar sin egen fika). Anmäl gärna deltagande till anders.falk@aspergare.org.

Är du nyfiken kan läsa mer om utställningen på OpenART 2015.


Grillkväll onsdag 29 juli

Det är dags för sommarens grillkväll. Förra året grillade vi vid Naturens Hus vid Svartån i Örebro, men då väderprognosen är mer osäker nu träffas vi istället vid Autistiskt Initiativs lokaler på Landbotorpsallén 25 A (på Ladugårdsängen i Örebro). Det finns grillmöjligheter utanför huset och vid regn kan vi vara inomhus.

Vi träffas kl 18:00. Egen engångsgrill och något att grilla tas med om man vill grilla. OA Örebro håller med kaffe, te och lite snacks. Anmäl gärna deltagande till Anders Falk på e-post anders.falk@aspergare.org eller telefon 070-610 06 79. Varmt välkomna!


Tematräffar i samarbete med Autistiskt Initiativ

Sedan september 2014 driver OA ett arvsfondsprojekt i Örebro som heter Autistiskt Initiativ, där vi bland annat har kurser för högfungerande autister. Under augusti erbjuder vi tematräffar för OA:s medlemmar, där vi tar upp valda delar ur kursernas innehåll.

Måndag 3 augusti – Tematräff Balans i Livet
Måndag 10 augusti – Tematräff Stress och Stressreducering

Träffarna är kl 14:00-17:00 i Autistiskt Initiativs lokaler på Landbotorpsallén 25 A på Ladugårdsängen i Örebro. Projektet bjuder på fika.

Vi ser gärna att ni anmäler om ni planerar att delta, så att vi kan beräkna arbetsmaterial och fika. Anmäl deltagande på e-post: info@autistiskt-initiativ.se eller till Anders Falk: anders.falk@aspergare.org.

Mer information om tematräffarna samt om projektet hittar ni på Autistiskt Initiativ. Inbjudan till tematräffarna bifogas här: Balans i Livet och Stress och Stressreducering.


Medlemsmöte 27 maj i Autistiskt Initiativs lokaler på Landbotorpsallen 25 A, Ladugårdsängen, Örebro

Öppet hus där OA Örebro bjuder på fika klockan 17. Klockan 18 medlemsmöte och däräfter går de som vill till Restaurang Mingus och äter (alla betalar sin egen nota). Anmäl er gärna till mig anders.falk@aspergare.org eller på telefon 070-610 06 79.


Medlemsmöte onsdag 21 januari

Vi träffas i projektet Autistiskt Initiativs lokaler på Landbotorpsallén 25 A, Ladugårdsängen, Örebro. Öppet hus från klockan 17 där OA bjuder på fika. Medlemsmöte klockan 18. Därefter går alla som vill till Restaurang och Pizzeria Mingus, som ligger mitt emot våra lokaler, för middag (alla betalar sin egen måltid). Anmäl er gärna till mig anders.falk@aspergare.org eller på telefon 070-610 06 79.


Middag på Restaurang Kina Muren 12 november

Vi träffas utanför Restaurang Kina Muren, Drottninggatan 15 i Örebro strax före klockan 18 på onsdag 12 november. Alla betalar sin egen nota, mer info på http://www.kina-muren.se/#. Anmäl er till mig senast måndag 10 november på anders.falk@aspergare.orgså att jag kan beställa bord.


Lokal för OA Örebro

Organiserade Aspergare Örebro har blivit erbjudna att regelbundet låna en lokal utan kostnad, vilket är helt suveränt.

Vi kommer att använda RSMH:s lokal i hörnet Nygatan 74 B/Rådmansgatan 16 i Örebro.


OA har ett gemensamt forum på nätet som du får tillgång till som medlem i föreningen. Det går naturligtvis bra att enbart delta via nätet för den som inte är intresserad av träffar.